Mens vi venter

Kom i god tid. Der bliver massevis af aktiviteter til at fordrive ventetiden på dagen. Læs om aktiviteterne herunder og se kort over pladsen og aktiviteterne nederst på siden.

Aktiviteter


Kanotur med GoPaddle i Inderhavnen
Kl. 12.00-17.00
Benyt ventetiden med en hyggelig rotur i kanalen fra Navitas til Bamse Jørgensens Plads. Kano og kajakkluben GoPaddle har seks kanoer med på havnen samt en instruktør, der guider inden turen går på vandet.
Møder du affald i vandet, så udleverer GoPaddle gerne udstyr, så du kan samle det op, når du padler. Så er der også noget at styre efter. Det gør padlingen endnu sjovere. Udstyret udleveres i samarbejde med LitterGo.


Volvo-pavillon
Kl. 10.00-18.00
I Volvos pavillon på Havnepladsen kan du:

  • Hejse sejlet på en Volvo Ocean Race båd hurtigst muligt
  • Blive klog på alt vedr. konstruktionen af en Volvo Ocean Race båd
  • Prøve at styre båden i høj sø
  • Opleve en 1:1 kopi af Volvo Ocean Race-trofæetStorskærm på Havnepladsen
Kl. 10.00-18.00
Følg Volvo Ocean Race bådenes spændende indsejling i Aarhus Havn på storskærm på Havnepladsen.


Cobham
Kl. 10.00-16.00
Cobham SATCOM leverer radio- og satellit kommunikation til bådene under Volvo Ocean Race. Udstyret gør besætningen i stand til at sende live billeder for de mest isolerede og ubarmhjertige steder på jorden, og søger samtidig for, at besætningen hele tiden kan være sikre på, at hvis uheldet er ude, så kan hjælpen hurtig tilkaldes.
 
Under ”Aarhus Fly by” er Cobham SATCOM til stede på havnepladsen, hvor du kan opleve nogle af de produkter, der er ombord på skibene. Der vil både være fysiske antenner og modeller af den nyeste teknologi indenfor satellit kommunikation. Samtidigt kan du via Virtual Reality blandt andet  opleve hvordan det er at være ombord på en VO65 båd.


Danmarks Radios fodbold-fanzone
Kl. 13.30-22.30
Følg med i to af verdens helt store sportsbegivenheder på samme tid. Samme dag som de syv VO65 både anløber havnen i Aarhus, viser Danmarks Radio tre af kampene fra VM i Rusland, på storskærm i Danmarks Radios Fanzone på Havnepladsen. Danmarks Radio har etableret fanzone på havnepladsen i Aarhus under hele VM i Fodbold, så udover kampe på storskærm vil der også være masser af sjove aktiviteter for hele familien at boltre sig med.


Flotte træskibe lægger til kaj ved DOKK1
Kl. 10.00-18.00
Tre til fire træskibe vil dagen igennem ligge ved kaj og sejle ud i bugten med inviterede gæster. Kom ned og nyd synet af de flotte gamle træskibe.


Den Blå Skole
Kl. 10.00-14.00
UNO Friluftscenter og aarhusianske skoleklasser sejler i optimist- og Ventura joller i inderhavnen. Kig forbi og nyd synet af jollerne på vandet.


Aarhus Searangers og Hovedet i Havet
Kl. 13.00-15.00
Stand med følgende aktiviteter:

  • Kom og smag krabbesuppe 
  • Krabbevæddeløb
  • Formidling af Hummere og havets ressourcer i Aarhusbugten
  • Bassin til havdyr
  • Artsbestemmelser (kig med lupper og lav selv kikkert, på forskelligt fra havet)
  • Dissektion af fisk

Programmet opdateres løbende - der kan komme både ændringer og tilføjelser til programmet.

Mad og drikke

Der bliver mulighed for at købe mad og drikke på Havnepladsen - se hvor på billedet herunder.

 

Få et overblik over eventområdet

På billedet her kan du få et overblik over de forskellige aktiviteter. Klik på billedet for at åbne pdf i høj opløsning.